Normaal gezien werd er deze ochtend een andere blogpost online geplaatst, maar deze boodschap vond ik te belangrijk om te laten wachten. Ik moest het gewoon kwijt, gisterenavond gebeurde er iets wat ik niet kon plaatsen. Eigenlijk kan ik het nog steeds niet begrijpen.

Zoals zovelen onder ons surf ik vaak op het internet, ik ontdek graag nieuwe blogs. Ook natuurlijk bezoek ik bloggers die ik al reeds ontdekt heb. Want wat zijn bloggers zonder lezers? Nou de lezers tellen precies niet meer mee.

Er is namelijk een nieuwe trend opgedoken bij de bloggers. Namelijk mensen die adblocker hebben geinstalleerd toegang weigeren tot jouw blog.

Wat is adblocker? Adblocker is een plugin die je kan installeren in jouw browser: Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome,.. Het geeft jou de mogelijkheid om bepaalde elementen te blokkeren, waaronder bijvoorbeeld advertenties en banners.

De tijd dat enkel IT’ers adblocker hadden geinstalleerd is al lang verleden tijd. Het aantal adblockers is flink aan het groeien.

Trend blogger adblocker

Waarom? Is het jou dan echt enkel te doen voor het geld dat je verdient? Als je geen geld aan mij kunt verdienen aan de hand van advertenties mag ik dan jouw blog niet meer lezen?

Wel sorry hoor maar mij ben je dan kwijt als lezer. Ik schrijf mijn blogs zodat mensen er iets aan hebben of soms omdat ik mijn ei kwijt wil. Maar niet omdat ik snel geld wil verdienen door advertenties te plaatsen en jullie deze verplicht te laten zien.

Ok dat je even een boodschap laat verschijnen dat mijn adblocker ervoor zorgt dat jouw advertenties niet zichtbaar zijn en dat je dat niet leuk vind, blablabla… Nog daaraan toe maar dat je lezers toegang tot jouw website gaat weigeren? Waarom schrijf je dan eigenlijk op jouw blog?

Misschien ben je dan beter af jouw diensten te verlenen aan een tijdschrift of een krant. Zodat mensen inderdaad altijd moeten betalen als ze jouw artikels willen lezen. Alhoewel een krant kan je nu ook digitaal een deel gratis lezen, dus misschien toch maar beter een tijdschrijft.

Gelukkig zijn er nog genoeg bloggers die zich geen zorgen maken over adblocker zolang hun artikelen goed te lezen zijn. Ze schrijven hun artikels met veel liefde voor hun lezers. Ik hoop echt dat deze trend zich niet gaat uitbreiden.

 

 

Wat denk jij van deze nieuwe trend?