Ik denk dat ik mag zeggen dat alle belgjes en nederlanders haar kennen, hem misschien wat minder. Iedere moeder met een 6jarige kent haar eigenlijk zowiezo. En natuurlijk ook de papa’s, want ik heb het over niemand minder dan Karen Damen en James Cook. Ik kende hem eigenlijk ook niet zo goed. Waarom begin ik over dit duo? Wel ik heb namelijk aflevering 3 van “Nieuwe buren” gezien, ik vond dat Karen hierin een heel mooie uitspraak heeft gedaan. Bon I’m getting ahead of myself, want was is Nieuwe buren? Ze laten het duo een maand rondkomen met een leefloon en hun vrije tijd brengen ze door met vrijwilligerswerk met ouderen.

Nieuwe buren

Tijdens de laatste aflevering mochten ze 2 vrienden elk uitnodigen. Tijdens het etentje zegt Karen: “Dat ze ervan houdt dat ze enkel essentiële spullen heeft. En niet voor elk type van drank een apart soort glas bijvoorbeeld.”. Nou ik ben er de laatste momenten ook mee bezig. Alle overbodige spullen dat ge bijvoorbeeld in 3jaar al niet meer hebt gebruikt, gewoon weg. Weg ermee!!

En als je de ruimte hebt kan je ze even stockeren en daarna ermee op de rommelmarkt gaan staan bijvoorbeeld. Al vraag je maar 1euro per stuk bij sommige zaken dan kan je toch mooi bedrag bij elkaar rapen. Een mooie zakcent voor de kinderen bijvoorbeeld. Nou een vriendin van mij, had op een facebookgroepje haar tips gedeeld en ik mag dus zomaar van haar ze ook delen hier. Dus work your magic nu, want hier zijn de geweldige tips.

– Je moet echt de moeite doen om op een grote rommelmarkt te staan waar er veel passage is.
– Niet alles prijzen, ook niet vasthouden aan prijzen.
– Mensen laten afbieden.
– Zien dat je constant volk aan je kraam hebt, bv door een ‘gratis’ doos waar mensen 1 stuk mogen uit kiezen. Echt dat geeft veel. Mensen gaan sneller naar een kraam waar anderen staan.
– En zelfs op de drukste rommelmarkten ga je nooit meer dan de helft kwijt geraken.
– Probeer diversiteit in je spullen aan te bieden, desnoods 1 kraam samen doen met zus/buurman/vriendin.