alt="Hand- voet- en mondziekte"
Zo ziet onze kleine man er momenteel uit

Sinds maandag had Tristan koorts en was hij terug een lopende waterval – zo ongeveer 3 zeverslabbetjes per dag – ik dacht tanden, want zijn 4 hoektanden staan volledig klaar en zijn al lichtjes zichtbaar. Alleen de koorts bleef duren en was echt hoog, dus ging ik richting huisarts met mijn kleine man. Toen ik met hem in de wachtzaal zat, zag ik opeens wat er aan de hand was. Mijn kleine man had begin van de hand-, voet- en mondziekte. Alleen had hij enkel blaasjes in zijn mond en geen enkel op zijn handen en voeten. Voorlopig dronk en at hij nog heel goed dus was ik opgelucht.

Woensdagavond begon de hel, meneer wou niet meer drinken bijmij aan de borst. Ook vast voedsel begon hij te weigeren. Eerlijk? Mijn moederhart brak in 1001 stukken, mijn kleine man zijn troost bezorgde hem nu zoveel pijn. Hij dronk nog goed en at wel nog goed zijn boterham met smeerkaas en kreeg dan ook extra yoghurt. Dit ging zo goed totdat meneer vrijdagochtend een mooie val maakte, waardoor hij een dikke bovenlip had en mooi geschaafd. Hierdoor hebben we vrijdag en zaterdag alles moeten proberen om hem te laten drinken, want anders was een ziekenhuisopname niet veraf.

Hand- voet- en mondziekte
Vrijdag namiddag als de zwelling al beetje minder was

Eten is pas beter geworden rond zondag, dan zijn we zelf even naar de zoo van Antwerpen geweest. Enkel krijgt hij juist nog veel blaasjes rondom zijn mond en kan meneer het niet laten om te prutsen aan zijn wonde aan zijn bovenlip. Koortspieken zijn gelukkig gestopt sinds zaterdag. Wel slaapt hij nog steeds niet echt vast en is hij onmenselijk vroeg wakker.. Het zullen terug paar zware dagen worden vrees ik.

 alt="Hand- voet- en mondziekte"
We konden al beetje terug lachen en stond al mooie korst op onze wonde

Aangezien de kleine man weigerde te drinken en ik zoooo koppig ben en perce de WHO norm willen halen ben ik terug gaan kolven na meer dan 8maand niet meer te kolven. Graag deel ik met jullie mijn tips om deze periode toch beetje te overleven.

Tips voor te kolven na lange tijd:
– KIJK niet naar jouw opbrengst, maakt ook helemaal niet uit want de stimulatie is belangrijker
– Doe de bovenste knoop van je broek open of gewoon geen broek
– Hééé je moet niet meer de voedingstijden na streven om te kolven
– Zet gewoon leuke serie op tijdens het kolven
– Ik heb gewoon met hand gekolfd, geen irritant zoemlawaai
– Als je toch met jouw elektrische kolf aan de slag gaat, haal die kolfbh maar naar boven
– Tussen de kolfbeurten moet je niet meer afwassen
– Kijk of jouw borstschilden nog goed zijn

Voor nog meer goed advies kan ik Mona’s blog aanraden!


Tips voor samen met jouw kleintje:

– Veel huid op huid contact
– Probeer af en toe of hij/zij nog niet terug de borst wilt
– Geef perdolan 30 minuten voordat je probeert (perdolan geef je niet enkel tegen koorts maar ook tegen pijn)
– Je kan ook zalf voor doorkomende tandjes lichtjes in zijn/haar mond doen