Tijdens mijn verlof heb ik redelijk wat rondgedwaald in onze buurt met het goede weer. Even gaan fietsen met Emma -ohja hoor deze grote meid rijdt vanaf nu zonder zijwieltjes, later meer hierover- of een mooie wandeling maken met Tristan al dan niet in de draagzak. Of gewoon even snel naar de boer achter wat lekker vers fruit. Met mooi weer vond ik elke reden goed om buiten te zijn.

Meer en meer begonnen ze mij op te vallen, ik weet niet of ze er al jaren zijn en dat ik het nu pas zie. Misschien leef ik wel al jaren onder een steen als het over hen gaat. Ofwel zijn ze opeens opgedoken, al vermoed ik toch wel het eerste. Ik vermoed zelf dat ze overal verspreid zijn.

De oudere mannen met gebruind lichaam in een veel te kleine speedo hun haag staan te snoeien of achter de grasmaaier lopen in hun voortuin. Nou is het mij opgevallen dat deze mannen toch vaak half/lang haar hebben, vaak krullend en dat hun schoeisel echt niet bij hun outfit past. Nou ofdat je het eigenlijk uberhaupt een outfit kan noemen en of er eigenlijk wel schoeisel bestaat voor onder een speedo daar wil ik niet teveel over nadenken. Het is niet echt het meest mooie zicht want meestal zijn ze toch ook nog goed behaard en de beharing steekt overal uit.

Ik probeer altijd Emma af te leiden en haar de andere kant te laten uitkijken, wat als ze vragen gaat stellen? “Gaat papa er ook zo uitzien mama?”, “Hé die meneer heeft en felroze onderbroek aan, waarom?” neen dat gaat het dus niet worden. Emma staat ook niet bekend voor haar stil stemgeluid, dus dan mag ik verder lopen met een vuurrood hoofd, als het al niet vuurrood is door sommige mannen te laat op te merken en volledig close up uitzicht te krijgen.

Maar onlangs wist ik helemaal niet wat ik zag, dit exemplaar was ontsnapt uit zijn voortuin! Hij liep gewoon in zijn speedo met daarboven een veel te diep uitgesneden marcelleke op de markt. Neen toch? Ben je zelf in het drukke centrum van de stad niet meer veilig? Mijn ogen willen rusten, even niet branden door wat er op mijn netvlies terecht komt.

Dus kunnen we aub een speedo verbod aanvragen? Toch zeker voor in het centrum van de stad?