In 2015 werd het al bekend gemaakt door Lionsgate dat zowel in Amerika als in China een Hunger Games attractiepark zou komen. Ze willen namelijk een DisneyLand achtig pretpark maken. Natuurlijk dan wel met franchise van the Hunger Games, Divergent, Twilight en Now you see me. Nou ik moet zeggen dat het sindsdien wel heel stil blijft erover. Maar de fans van the Hunger Games hebben geluk!

Hunger Games pretpark 1

Want sindskort kunnen we nu wel paar attracties van deze prachtige trilogie beleven. Misschien wel klein minpuntje, je moet ervoor helemaal naar Dubai vliegen. The Motiongate in Dubai heeft er namelijk een nieuw gedeelte bij: The World of the Hunger Games. In dit nieuw gedeelte heb je een achtbaan, met de toepasselijke naam Capitol Bullet Train, waardoor je dus kan reizen van District 12 tot het Capitol. May the odds be ever in your favor om aan te schuiven bij de nieuwe attracties.

Natuurlijk is dat niet alles maar kan je ook een virtuele toer maken door Panem. In de attractie Panel Aerial Tour krijg je door de 4D-ervaring het gevoel alsof je echt in een hovercraft zit. Kan je lokale favorieten en 20 hema-delicatessen proeven in Peeta’s Bakery. Kan je genieten van Coal Miner’s Clash: een feestelijke, energieke show op basis van een van Panem’s districten. En kan je natuurlijk winkelen in Panem Supply Co.

Hunger Games pretpark 2

Persoonlijk blijf ik toch nog wat op mijn honger zitten en hoop ik toch echt dat er een echt attractiepark van the Hunger Games mag komen. Er zit toch veel meer in the Hunger Games dan enkel deze 2 attracties, pas op is mooi begin maar ik denk voor de echte fans te lokken tot Dubai dat ze hun nieuw gedeelte iets meer gaan moeten uitwerken, laat ons natuurlijk hopen dat ze dit gaan doen!

Zou jij dit nieuw gedeelte van dit pretpark een bezoekje brengen? Of wil je toch ook meer?