We gaan gezonder eten; proberen meer biologisch te kopen of zelfs lokaal bij de boer. Ook gaan we meer kijken naar ingrediënten van voeding want meer en meer programma’s maken ons attent op wat er allemaal in onze voeding zit. Dankzij de beautyblogs gaan we ook alles wat we op ons smeren eens onder de loep nemen en gaan we zeker op zoek naar shampoo’s zonder siliconen en parabenen. En toch kijken we vaak niet naar welke producten we gebruiken voor onze kinderen. Meeste mensen kiezen voor een lekker geurtje of gewoon leuk uiterlijk. Ik veroordeel niemand want eerlijk bij Emma deed ik het ook. Alleen bleek Tristan toch een pak gevoeliger zijn dan Emma en had hij vaak last van infecties en irritaties. Dus ben ik mij gaan verdiepen naar welke producten wij allemaal gebruikten bij hem. Toen kwam ook het artikel van consumentenbond online en ja hoor de populaire pamperdoekjes zijn echt niet zo onschadelijk als iedereen denkt. Maar dankzij het lijstje van de consumentenbond hebben we nu al mooi lijstje van degene waar toch het minst ingrediënten inzitten, maar welke zijn goed? Eerst en vooral kan je nooit zeggen dat één product goed is voor iedereen!

Begin de ultieme test van de pamperdoekjes!

In het dagelijkse leven lees ik analyses en bekijk ik zo of hetgeen wat men schreef op basis van de analyse voldoet aan de eisen van klanten. Aangezien ik vaak de klanten niet ken moet ik ruim denken en mag ik niet mijn eigen voorkeur in rekening houden. En dat heb ik nu ook geprobeerd, ik heb 4 soorten billendoekjes bestelt uit hun lijstje en deze uitvoerig getest.

Ik heb alle pamperdoekjes uitvoerig getest. Eerst en vooral ik heb alle doekjes zelf aangekocht via voordeelpakken bij blabloom leve ecocheques, behalve de neutral baby wipes heb ik aangekocht bij de AH. Ik vernoem de prijs per pamperdoekje aangezien dit het eerlijkste vergelijkt, ik heb de prijs genomen van de voordeelpakken en heb geen rekening gehouden met hun kortingen die lopen. Ik ga niet in op de ingrediënten die erin zitten daarvoor verwijs ik jullie graag naar het onderzoek van consumentenbond.

Eco Attitude baby wipes

Pamperdoekjes-01

Uiterlijk : Een mooie verpakking, niet veel poespas. Witte achtergrond met vrolijk diertje erop.
Sluiting : Het plastic afsluitkapje aan de verpakking is gewoonweg geweldig! De sluiting is zo handig gewoon, na opening blijven de doekjes nog heel goed nat.
Geur : De doekjes zijn niet geparfumeerd maar doordat er extracten inzitten hebben ze toch een geurtje, een aangenaam zacht geurtje.
Prijs per doekje : 0,05 Euro
Besluit : De doekjes voelen goed en stevig aan en zijn zeker niet te vochtig maar ook niet te droog. Deze doekjes doen echt goed hun werk. Ook bij de plakkerige ontlasting doet het doekje zijn werk, vaak heb ik toch hierbij meerdere doekjes nodig. Maar neen hoor bij deze is één doekje voldoende. Volgens mij komt dit door zijn structuur, het doekje heeft soort van honingraatstructuur. Eén nadeel hebben deze per pakje had ik zeker stuk of 10keer voor dat ik meer dan één doekje nam en door de sluiting krijg je er ze niet zomaar gemakkelijk terug in.

Jackson Reece babywipes Herbal

Pamperdoekjes-02

Uiterlijk : Vrolijk, zo kan je ze perfect omschrijven. Deze heb ik eerst gekozen en had ik dus puur gekozen op basis van verpakking :D.
Sluiting : Het is een stevige plakker dat de opening beschermt en plakt ook al is het pakje bijna op nog steeds goed vast. Enig nadeel soms als je onhandig met 1 hand een doekje uit de verpakking haalt kan de verpakking wat scheuren aan de opening.
Geur : Een fijne aangename geur.
Prijs per doekje : 0,07 Euro
Besluit : Ook hier voelen de doekjes stevig aan en ook vochtig genoeg. Bij de plakkerige ontlasting gaat het soms iets lastiger en hebben we soms nog een extra doekje nodig.

Neutral Babywipes

Pamperdoekjes-03

Uiterlijk : Niet veel speciaals. Geen vrolijke tekening ofzo, neen ik tel het eendje niet mee.
Sluiting : Ok dit is de slechtste verpakking van degene die ik getest heb. De plakker plakt op het einde echt amper nog en er zitten echt al grote scheuren in de verpakking.
Geur : Simpel geen geur.
Prijs per doekje : 0,04 Euro
Besluit : De doekjes waren voor mij te droog en te dun. Bij de plakkerige ontlasting heb ik vaak gegrepen naar een ander merk omdat het verschonen bij Tristan snel moet gaan of we zitten letterlijk in de kak.

Water Wipes

Pamperdoekjes-04

Uiterlijk : Teder, het babytje op de verpakking doet mij beetje smelten. Kan ook liggen aan feit dat ik de babyperiode soms wel mis :).
Sluiting : Goede plakker, juist bij het pak doekjes in de zak bleef de plakker niet meer zo goed plakken naarmate het einde. Waarschijnlijk om er toch meer stof aan dit pakje kon.
Geur : Geen geur aanwezig.
Prijs per doekje : 0,08 Euro
Besluit : Stevige doekjes maar wel heel erg nat. Nu deed wel heel goed zijn werk ook. Ook bij de plakkerige ontlasting had je genoeg met één doekje.

Persoonlijk besluit

Zoals ik al eerder zei kan je niet zeggen dat één merk pamperdoekjes het beste is, neen dit is puur persoonlijk. En ja hoor de keuze van mij is verschillend dan die van de papa :). Ik ben het meest tevreden van de Eco attitude doekjes en de papa heeft dan liever de water wipes. De water wipes zijn voor mij iets te nat en de sluiting vind ik handiger bij eco attitude. De papa daarentegen die vind de doekjes fijner bij water wipes en dat hij telkens meerdere doekjes uit verpakking haalt bij eco attitude is voor hem groot nadeel (geen nagels en grote lompe vingers :D).

 

Welke pamperdoekjes gebruik jij?