Toen ik de oproep las van Nathalie op Facebook, ik kon gewoon niet anders dan reageren: een boek over hoe je beter kunt organiseren en overzicht verkrijgen. Nathalie had het leuke idee om haar exemplaar op reis te laten gaan, ik heb het boek gekregen van Jessica en na mij is hij op reis gegaan naar Roelina.

Nou zoals ik al zei het boek gaat over overzicht. Overzicht verkrijgen in alle aspecten van jouw leven. Ja wat kan ik zeggen, sommige mensen worden ermee geboren. Maar aan de andere kant heb je mensen zoals ik, die telkens opnieuw falen. Ik heb mijn draai nog niet gevonden. Ik wilde het boek dus maar al te graag een kans geven.ik-wil-overzicht-0

Eerste indruk nou het is een leuk formaat dat je kan wegsteken in jouw handtas. Het is mooi vormgegeven en ondanks het klein formaat is het goed leesbaar. Grootste deel van het boek gaat over lijstjes maken in alle vormen en maten. En laat dat nu eens iets zijn waar ik onlangs ben mee begonnen.

Ik ben zelfs een bullet journal begonnen dankzij een win actie ook van Nathalie – Trouwens een prachtige mama, eentje waar je jou meteen welkom bij voelt -. Wat is leuker dan lijstjes te maken? Nou een volledig boek vol ervan natuurlijk! Dus ik heb meteen aan de hand van dit boek mijn “doelen” beschreven. De doelen hebben zelfs elk hun eigen mascotte ?. Elk doel heeft zijn eigen opdrachten, deze opdrachten bestaan uit verschillende takenlijstjes.
ik-wil-overzicht-1

Als je dit nu leest, weet je meteen ook waarom ik meestal faal. Juist ja omdat ik het soms veel te groot bekijk, maar dit boek heeft mij echt geholpen om alle facetten te bekijken. Want vaak ligt het aan iets klein waardoor je soms uw overzicht kwijt geraakt. En eenmaal kwijt kan het soms heel snel snel gegaan of je zit terug in totale chaos.

En het boek helpt jou echt om alle aspecten apart te bekijken, ook leert het jou dat jouw situatie niet op één dag zo is geworden dus het oplossen zal ook niet gebeuren op één dag. Voor mij was het belangrijk om de valkuilen in kaart te brengen en natuurlijk bij ieder gezinslid. Hiermee heeft het hoofdstuk over familieplanner echt heel goed geholpen.

ik-wil-overzicht-2

Ook heeft het mij geholpen om mijn daily habits lijstje te maken, want eerlijk veranderingen moet je aan werken elke dag. Als je elke dag een wasmachine insteekt en dan de was van vorige dag weglegt, dan heb je geen weekends meer dat je niets anders doet dan wassen en strijken.

Heeft het boek mij geholpen? Ja. Ik ben er nog lang niet, maar ben wel op de goede weg. Op weg om mijn eigen ultieme hoofddoel te bereiken. Het boek geeft jou tonnen ideeën voor soorten lijstjes en natuurlijk hoe je deze dan ook correct kan toepassen. Ook komen andere zaken aan bod zelfs ook over digitale opkuis. Kortom ik kan jou het boek echt aanraden. Het is zeker en vast de moeite! Je kan het boeken kopen o.a. bij Bol.com.