Eén van de zaken dat ik toch echt wil veranderen is mijn levensstijl. Ik eet vaak ongezond, zeker als ik thuis ben met de kids. Tussen alle drukte door ga ik even naar de koelkast of voorraadkast en kies ik een maaltijd dat het snelste is klaargemaakt. Helaas is dit toch vaak een heel ongezonde keuze. Ook drink ik veel te weinig water en als pds patiënt heeft dit meteen een heel negatieve nefast op mijn lichaam.

Ook de donkere kringen onder mijn ogen geven aan dat ik te weinig water drink. Dus tijd om hier verandering in te brengen! Ik heb mij een bobble infuse aangekocht (stond in reclame bij AH, meenemen die handel) omdat ik graag toch water met een smaakje drink. Deze drinkfles is hier ideaal voor! Maar helaas is dit niet voldoende voor mij en heb ik vaak echt reminder nodig om water te blijven drinken. En ja hoor laat mij een It’er zijn, dat ik hiervoor een app heb gevonden. Je hebt verschillende apps, maar ik ben ook een meisje en wou toch nog wat funky ook.

I present to you: Plant Nanny, in deze app kies je een mooi bloempotje en daarin plant je een mooi gekozen plantje. Dit plantje geef je water (dat jezelf eerst drinkt). Je kunt verschillende groottes van porties ingeven, ik heb standaard de inhoud van mijn drinkfles genomen. De app zegt jou ook hoeveel porties je hiervan moet drinken dagelijks (berekent adhv jouw gewicht & activiteiten). Jouw plantje groeit per portie water je het geeft :). Je kan ook reminders instellen met interval timer.

Mijn plantje

Ik hou jullie op de hoogte of deze aanpak werkt en hoe de app mij bevalt. Hebben jullie nog tips? Of lekkere smaakjes die je kan toevoegen aan je water? 🙂