Machine learning, wat voor een beest is dat? Wel helaas voor mij is het geen onbekende materie. Het onderzoeken van deze technologie heeft mij meerdere malen een echte mind-blown gegeven. Eigenlijk is het simpel, we geven een computer “iets” dat iets is een wiskundig algoritme. Daaruit moet de computer leren: simpel voorbeeld ervan is de face detection van Facebook. Maar ook Netflix heeft zijn algoritme, bijvoorbeeld om vergelijkbare titels weer te geven.
Nou ja het staat vast er is echt nog wat tweaking nodig aan beide algoritmes. We weten allemaal wat face detection van Facebook soms doet en ja Netflix zijn algoritme. Bekijk onderstaande foto en zeg mij wat er fout is.

Netflix zijn algoritme

Laat ons zeggen er was al teleurstelling toen ik na een avondje uit, zag dat Netflix niets van Wolverine of zelfs X-men films heeft. Mijn avondje uit was trouwens naar cinema met vriendlief, samen Logan gaan zien. Logan is trouwens een superfilm!

Ok maar dan kijk je naar welke films hij dan voorstelt en groot is de verbazing als daar Monster University tussen staat. Neen de andere kan ik nog begrijpen maar Monster University nope. Sorry, dat gaat absoluut niet. Dus Netflix zijn algoritme staat nog lang niet op punt.

Voor mij moet dus één van de twee veranderen en persoonlijk geef mij maar optie 1. Wolverine en X-men films op Netflix graag! Dus Mr Netflix als je dit leest, u weet wat te doen. Oh en terwijl u toch bezig bent graag ook nog wat meer humor. Qua series mis ik soms toch echt gewoon goede sitcoms met portie humor.

Heb jij klachten over een algoritme? :D. Laat het mij weten 😉