Sinds de update van iphone’s besturingsysteem is niets meer veilig, want op iphone heb je nu schermopname functie op jouw iphone. Daarmee is het namelijk mogelijk om ongemerkt bijvoorbeeld een FaceTime-gesprek of Snap met iemand op te nemen. Ook Filmpjes op facebook en instagram kan men nu doodleuk opnemen en doorsturen naar iemand anders dus. Ok het is een leuke functie dat we alles kunnen opnemen met onze iphone, maar wat met onze privacy?

Nou ja op zich kon iedereen al een printscreen nemen maar video’s en live’s sessie waren toch iets anders. Natuurlijk had je al third-party apps waardoor je kon opnemen maar vaak waren deze betalend waardoor de grens toch wat hoger lag. Nu zit het dus gewoon ingebakken in jouw iphone. Ok beetje dubbel dus dat ik jullie uitleg hoe je het kan activeren? Ik vind van niet. De functie is zeker en vast handig en zoals ik al zei voor deze functie waren er andere opties, bijvoorbeeld scherm van tablet/smartphone filmen met ander toestel..

Schermopname functie op iphone/ipad? Waar dan?

De schermopname functie komt in het bedieningspaneel te staan, waardoor je makkelijk een opname kunt starten. Maar voordat je nu gaat kijken naar jouw bedieningspaneel, je moet deze functie eerst activeren. Ga hiervoor naar Instellingen  ▸ Bedieningspaneel ▸ Pas regelaars aan ▸ schakel de optie ‘schermopname’ in.

Schermopname functie voor jouw iphone en ipad 1 width=
Hiermee heb je nu de schermopname functie op jouw iphone geactivereerd.

Hoe neem je nu dus op?

  • Veeg vanaf de onderkant van jouw scherm naar omhoog, jullie weten wel wat ik bedoel.
  • Tadaaaam het bedieningspaneel is geopend
  • En onze nieuwe knop is zichtbaar, namelijk de schermopname functie.

Schermopname functie voor jouw iphone en ipad 2

Als je hierop drukt dan gaat de iOS aftellen en begint hij op te nemen. Tijdens het aftellen kan je het bedieningspaneel sluiten, je hebt 3seconden. Als je klaar bent met opnemen kan je de opname stoppen door ofwel terug via bedieningspaneel te gaan ofwel te tikken op de blauwe balk. Jouw schermopname vind je terug onder foto’s.

Microfoon inschakelen tijdens een iOS schermopname

Standaard zal er geen omgevingsgeluid worden opgenomen. Indien je dit wel wilt kan je de microfoon inschakelen. Open het bedieningspaneel, leg jouw vinger op de opname-knop en tik vervolgens op het microfoon-icoontje om het microfoongeluid in of uit te schakelen. Kies daarna ‘Start opname’.

Bescherm jouw privacy

Ook al is jouw account dus goed afgeschermd, helaas kunnen bevriende personen misbruik maken. Ik raad eerst en vooral aan hou kuis in jouw vriendenlijst. Want is het echt wel nodig dat je nog bevriend met een klasgenootje uit kleuterklas, ondanks jullie nu niets meer gemeen hebben? Ok natuurlijk is nog steeds een risico want ja ik denk dat ieder van ons zich al eens zwaar heeft vergist in een persoon. Als je live gaat op facebook of een video post van een zatte avond, wees je dus bewust dat vrienden met één druk op de knop alles kunnen bewaren.

Voordelen van de schermopname functie

De nieuwe functie heeft natuurlijk ook voordelen. Als je jouw vriendin iets wilt uitleggen maar geen zin hebt om alles te typen, doe het gewoon even voor op jouw telefoon.