Vorige week mocht Tristan de spits afbijten, maar vandaag schrijf ik natuurlijk ook mijn brief voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Mijn brief zal natuurlijk ook vergezeld met een mooie tekening worden opgestuurd via Bpost naar de goede heilige man.

Emma haar brief aan Sinterklaas

Dag Sinterklaas en Zwarte Piet,

Emma hier, opnieuw schrijf ik een mooie brief voor jullie beide. Zoals jullie weten zit ik nu voor de tweede keer in het eerste leerjaar. Ik doe heel hard mijn best en heb voor de herfstvakantie een super rapport gekregen gevuld met heel mooie cijfers. Natuurlijk zal ik mijn best doen om dit te blijven volhouden.

Ik moet wel eerlijk zijn ik ben dit jaar vaak lief geweest, maar ook soms een beetje ondeugend. Soms ga ik stiekem naar de kamer van mama en papa om te kijken of er geen leuke dingen liggen. Als ik leuke dingen vind, durf ik deze ook soms mee te smokkelen naar mijn kamer. Zo heb ik dit jaar mama haar reserve sleutel van de auto verstopt. Ik was dit zelf helemaal vergeten en toen mama volledig in paniek haar reservesleutel zocht heb ik dus niet gereageerd. Totdat mama mijn kleerkast 3 maand nadien uitkuiste en een kleine handtas op de bodem vond. In deze handtas zaten mama haar reservesleutel en nog een USB-stick van mama haar werk. Ik was dit dus eerlijk gezegd totaal vergeten hoor.

Ok dat was dus een beetje ondeugend, maar ook help ik mama heel flink bij het snijden van de groenten voor het avondmaal, kan ik ook als de beste in de potten roeren. Ik kan ook al heel mooi schrijven en trakteer mama vaak op een lief zelfgeschreven briefje. Ook maak ik nog de steeds de mooiste tekeningen die ik ook graag uitdeel aan iedereen. Ik ben ook nog steeds behulpzaam voor anderen en de beste grote zus voor Tristan. Ik speel namelijk elke middag en namiddag met Tristan en zorg ervooor dat niemand hem pijn doet.

Dus lieve Sint en Zwarte Piet, zoals jullie kunnen zien ben ik dus ook super braaf en verwacht ik natuurlijk wat cadeautjes die u kunt kiezen uit onderstaand lijstje.

Liefs uw kapoen
Emma

Emma haar Sinterklaaslijstje

Ik ben grote fan van de luisterboeken van het geluidshuis, ik luister er soms zelf naar samen met de mama in de auto. Natuurlijk heb ik nog niet de volledige collectie dus u kan mij altijd blij maken met een exemplaar dat ik nog niet heb.

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 4
Bron: Standaard Boekhandel

Mijn mama en papa spelen vaak samen gezelschapspellen natuurlijk ben ik voor deze spelletjes nog wat te jong. Maar gelukkig hebben sommige gezelschapspellen al een junior versie.

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 5
Bron: Dreamland

Nieuw knutselgerei is ook nog steeds een dikke hit bijmij. Dus hiermee scoor je ook nog steeds goed voor mij.

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 5
Bron: Dreamland

Lieve Sint en Zwarte Piet dit was dus mijn lijstje, hopelijk mag ik dus een paar cadeautjes hiervan krijgen op 6 december.

Nogmaals uw kapoen
Emma