Lieve Tristan,

Van een kleine schattige baby ben je in deze twee jaar gegroeid naar een koppige, eigenwijze maar ook lieve en schattige peuter. Het lijkt nog als gisteren dat we jou mochten verwelkomen in ons gezinnetje. Een klein schattig babyventje dat zo graag bij mama of papa ging skinnen en zo in slaap viel. Nou geloof mij, jouw papa denkt nog heel veel terug aan jullie gezamenlijke dutjes samen in de zetel. En ik denk eigenlijk stiekem dat hij ze ook nog beetje mist hoor. Want nu lig je maar heel weinig stil bij mama en papa. We krijgen wel veelvoud kusjes en knuffels van jou. Maar echt stilzitten bij ons, neen dat doe je niet meer. Bij zus kan je wel nog stilzitten terwijl jullie samen in de zetel of de lounge stoel naar tv kijken.

1

Want ja grote zus is nu eenmaal jouw dikke vriend. Jullie vinden niets leuker om samen kattenkwaad uit te halen. Je moet nog maar even naar het speelgoedzwaard kijken of jullie zijn al bezig met tegen elkaar te vechten. Natuurlijk eerst beide een helm aandoen en daarna lekker achter elkaar beginnen rennen. Helaas doen jullie dit vaak door rondjes te lopen rond de grote tafel. Iets wat mama minder leuk vindt helaas, want we hebben ook dit jaar met jou al bij dokter van wacht gezeten. Je had een mooie val gemaakt waardoor je hechtingen nodig hebt gehad.

Tristan-2

Je bent niet zo groot als jouw leeftijdsgenoten, je bent een klein fijn mannetje. En dat gebruik je maar al te goed. Geen enkel speelgoed is te gek voor jou om het even uit te proberen. We vinden jou vaak in de barbie paardenkoets, op het fietsje van jouw zus haar pop of zelfs op een tractor van Fisher Price die bij één van jouw vriendjes staat.

Je bent een peuter met een handleiding alleen is deze helaas niet bijgekomen toen we jou kregen. Natuurlijk dat we ontdekt hebben dat je met vocht achter jouw oortjes zit en hierdoor niet zo goed kunt horen, zal natuurlijk ook niet helpen. Maar geen nood schat, 27/02 gaan we naar het ziekenhuis en gaan we jouw oortjes laten beter maken. Hopelijk zal hierbij onze communicatie met elkaar verbeteren.

Tristan-3

Begrijp mij niet verkeerd je kan perfect ons laten blijken wat je wilt, alleen moet het snel gaan en soms ja begrijpen mama of papa jouw wijzen en “da-da-da” verkeerd. En dan ga jij lekker petten. Want dat kan je maar al te goed petten, als je jouw zin niet krijgt; als het niet snel genoeg gaat;… En soms kan je op de vloer gaan liggen om te petten voor de ergste dingen, zelfs zo erg dat mama foto’s is beginnen trekken en de reden erbij te plaatsen. Misschien kan ik ze wel laten binden in boekvorm om af te geven als trouwcadeau later.

Maar als je even wilt drinken bij mama, daar heb je geen problemen mee om dit duidelijk te maken. En ook hier als het niet snel genoeg gaat, zit jouw hand al in mijn bh. Dus je bent nog steeds Tristan Tetteman voor mij. Dus dankzij jou hebben we ook samen de WHO norm gehaald. En daar ben ik stiekem heel erg trots op en ook eigenlijk heel dankbaar.

Tristan-4

Mijn lieve kleine Tristan, mijn tetteman, mijn zottebol dankjewel om ons leven op te vrolijken samen jouw zus.

Een heel gelukkige verjaardag, Tetteman

Je mama