De koude wind is alweer in het land samen met de snotneuzen bij onze kinderen. Als mama zijn we dus alweer achter onze kinderen aan het lopen om hun neus te snuiten met een zakdoek voordat ze alles aan hun mouw vegen. Of gewoon hele tijd hun neus gaan optrekken, eerst en vooral word ik daar gek van het is ook nog heel ongezond. Maar wat als jouw kind nog niet zijn neus kan snuiten? Nou ik heb alvast paar supertips voor jullie.

Blazen is het wondermiddel bij neus snuiten

De eerste stap om jouw kind zijn neus te leren snuiten is zorgen dat ze weten hoe ze moeten blazen door hun neus. Het beste is natuurlijk zelf voordoen, laat hen even voelen met hun vinger onder jouw neus terwijl je blaast. Of hou even een spiegel onder jouw neus terwijl je blaast. Laat jouw kindje het dan even zelf uitproberen, het is wel handig is om dit te proberen als ze nog geen snotneus hebben.

Maak er een spelletje van

Leg een pluimpje of propje papier op tafel en laat jouw kind dit bewegen door te blazen met zijn neus. Eens met 2 neusgaten en dan natuurlijk ook eens met één neusgat dichtgeknepen. Of laat hen proberen om een klein stuk spiegel volledig te bedampen. Dan kunnen ze daarna een leuke tekening maken natuurlijk.

Leer jouw kind zijn neus snuiten
Wat vind je trouwens van deze supercoole tissuehouder van Radbag?

Laat het echte neus snuiten beginnen

Jouw kind kan nu perfect blazen door zijn neus, maar natuurlijk wil je dat je zijn neus kan snuiten. Opnieuw voordoen is hier de boodschap, dus haal de doos kleenex maar boven. Geef jouw kindje een paar zakdoeken en laat hem zijn neus snuiten. Opnieuw ook met twee neusgaten open en daarna met telkens één neusgat dichtgeknepen. Leer hen terwijl ook dat je een gebruikte zakdoek niet meer herbruikt. Dus laat hen telkens na het proberen een nieuwe zakdoek nemen.

 

Kan jouw kind zijn neus al snuiten? Heb je nog verdere tips?