Niet enkel vorig weekend was een bijzonder mooi weekend, maar ook het weekend daarvoor. Ik had al veel gelezen over de kinderboerderij ’t Struisvogelnest in Lier. Deze is namelijk heel wat in het nieuws geweest omdat een jaar geleden meerdere buren wouden dat ’t struisvogelnest zou sluiten. Gelukkig is de hele heisa al beetje gaan liggen en door eens rond de tafel te gaan zitten met de buren is ’t struisvogelnest nog steeds open. Tijd om het eens te gaan ontdekken. Dus zogezegd zo gedaan, even de vrienden allemaal een berichtje gestuurd met de vraag of ze mee wouden en wonder boven wonder iedereen ging mee naar de kinderboerderij het struisvogelnest.

Eerst en vooral VERGEET de gps, dat ding stuurt jou inmens verkeerd, volg gewoon de pijltjes die je tegenkomt op de grote baan en je komt op jouw bestemming. Eenmaal aangekomen hadden we nog genoeg parkeermogelijkheden, juist de ondergrond van parking is niet ideaal voor kinderwagens. Maar hééé dat probleem hadden wij niet want we hadden de onze toch niet bij. De kinderen schoten als een speer al naar de dieren die jou verwelkomen aan de ingang.

Kinderboerderij het Struisvogelnest 1

We gingen eerst naar de diertjes gaan kijken en daarna mochten de kinderen zich uitleven op de verschillende speelmogelijkheden daar aanwezig. Nou zelfs als we naar de diertjes gingen kijken konden ze zich al uitleven want bij de alpaca’s bijvoorbeeld stond een schuif-af die jou bracht naar het terrein waar de dieren stonden natuurlijk was er ook een poortje maar minder fun. Emma had deze in no time al zorgvuldig uitgetest met als gevolg het eerste halfuur daar hing er al bruine smurrie aan haar broek. Leve de speelbroeken!

Kinderboerderij het struisvogelnest 2

Het is een mooie rustige wandeling dat je kan maken door de dieren, juist soms beetje opletten met de kinderen want op sommige hekwerken staat nu eenmaal elektriciteit, ze kunnen er niet zomaar aan. Maar met kinderen weet je nooit natuurlijk. Ik vond het heel aangenaam wandelen en heb genoten van de dieren alsook de mooie herfstnatuur. Na het grote gedeelte van de wandeling had iedereen wel een beetje dorst en zijn we even naar het zonnige terras gegaan.

Kinderboerderij het Struisvogelnest 3

Daar heb je heel wat speelmogelijkheden: er staan koeien die je kan melken, tractors waar je kan op rijden. En dan vergeten we nog de verschillende springkastelen, speeltuigen,.. Kortom de kinderen kunnen hun energie er goed kwijt. En als ze even een hongertje hebben ik kan jou zeggen de pannenkoeken zijn heel lekker! En ook hun verwenkoffie zag er goddelijk uit, alleen ik drink geen koffie. Misschien ideetje ’t struisvogelnest, wat denken jullie van een verwenthee? 🙂

Ook wat heel leuk is dat je er ook een knuffelweide hebt. De konijntjes genieten van de aandacht en hebben ze het even gehad dan gaan ze naar binnen en hebben ze rust :).

Kinderboerderij het struisvogelnest 4

Kortom wij hebben echt genoten van onze daguitstap. Al onze vrienden waren ook heel enthousiast en waren allemaal unaniem de kinderboerderij ’t struisvogelnest is het echt waard!