Het is allemaal heel leuk en spannend als ouder om cadeautjes te kopen voor jouw kinderen. Zeker tijdens de  sinterklaasperiode, maar het brengt wel bijkomend probleem niet? Je moet het verstoppen en mag niet ingepakt worden. Onze kinderen hebben specifieke wensen die kan je bekijken in zowel Tristan zijn lijstje als bij Emma haar lijstje. Voor Kerstmis weten de kinderen gelukkig dat wij de cadeautjes kopen. Bij Tristan worden de cadeautjes iets meer verstopt in het zicht dan bij Emma, bijvoorbeeld in de koffer van de auto.

kerst cadeautjes 2

Natuurlijk probeer ik wel bij beide zoveel mogelijk de inhoud van hun cadeautjes geheim te houden. Maar soms kom je leuke zaken tegen terwijl ze mee zijn, bij Tristan is het dan even kwestie om zijn aandacht ergens anders op te vestigen en stiekem mee te smokkelen. Al is deze tactiek wel moeilijker aan het worden, hij is klein maar heel opmerkzaam. Maar vaak begrijpt hij nog niet de boodschap als ik zeg dit is voor jouw Kerst.

Bij Emma ligt het anders en kan ik het gerust meenemen en zeggen dat ze het als cadeautje krijgt op Kerstmis. Pas op eerste keer ging ze wat tegenstribbelen. Maar toen heb ik haar gevraagd of ze liever 1 grote cadeau of meerdere kleinere cadeaus wilt? Ze zei liever meerdere kleinere, toen heb ik haar uitgelegd dat ik vaak iets meeneem als ik het tegenkwam. En dat ik helaas niet altijd tijd heb om te winkelen zonder haar.

Kerst cadeautjes 1

Ook leert zij zo over de waarde van  het geld. Emma wilt vaak weten hoeveel iets kost wat ze krijgt. Ook tijdens het winkelen voor onze weekmenu vraagt ze bij verschillende etenswaren wat de prijs is. En geloof mij kerstavond gaat absoluut niet minder leuk zijn omdat ze de inhoud weet van één van haar cadeautjes.

 

Weten jouw kinderen wie de kerstcadeau’s koopt?