Deze zondag is het terug zover! De Mechelse binnenstad wordt terug een prachtig speelparadijs. Van 10 tot 17uur is het magische speeldag in Mechelen. Het gaat door op maar liefst 7 Mechelse pleinen: het Magische Verdwijnspoor (Ijzerenleen) , het Goochelplein (Botermarkt) , Expecto patronum (Veemarkt), het Hocus pocus plein (Grote Markt + Schoenmarkt), de Dagdroomstroom (Befferstraat) en het Wi-wa-wonderplein (Cultuurplein). En om het af te maken heb je nog een Playmobil huwelijk. Namelijk de Playmobil Ridder & Prinses geven elkaar het ja-woord. Komaan geef nu toe? Geweldig toch!

Playmobil-huwelijk-Mechelen-speeldag-01

Het zal nu onze derde keer zijn dat we gaan. Vorig jaar stond alles in teken van de ruimte. Op de Grote Markt kon je jou volop uitleven met LEGO blokjes. In de grote winkelstraat kon je raketten maken die je erna kon afvuren. Enkel toen was het echt heel slecht weer, dus hebben we niet alles kunnen doen. Ook dat Tristan de papa had gedoopt met fruitpap hielp niet aan de situatie. Dus hé je kan wel begrijpen dat we wat vroeger naar huis zijn gegaan!

Playmobil-huwelijk-Mechelen-speeldag-02

Maar dit jaar is natuurlijk Tristan al wat ouder en gaat meneertje lekker zich mee kunnen uitleven. Er zijn namelijk superleuke standjes en activiteiten. En dan kan hij ook zijn ogen nog uitkijken naar de shows en straatanimaties, heeft hij dan toch nog wat energie over dan steken we hem in een extra attractie. Emma heeft al beslist en wilt zeker op het draken-springkasteel, zichzelf laten schminken en natuurlijk gaat ze naar de trouw. En de kostprijs? Nou helemaal gratis.

En om het helemaal af te maken kan je ’s avonds iets gaan eten bij Nino’s. Een superlekkere italiaan en zijn super met kinderen. Wel best wat kleurpotloden of spelletjes meenemen want hun aanbod is niet zo groot. Maar de entertainment van de obers maakt dat echt goed ;).
Playmobil-huwelijk-Mechelen-speeldag-03

Na dit allemaal te lezen kan je toch niet wachten om te gaan? Wel dan verwijs ik jou graag door naar de site van Mechelen voor alle nodige informatie die je nodig hebt.

Kom jij ook?