Deze zaterdag is de stoomboot met Sinterklaas aan boord weer aangekomen in Antwerpen dus natuurlijk gingen onze kinderen aan het schrijven. Er gaan nog tal van mooie tekeningen voor de goede lieve man volgen maar we beginnen natuurlijk met een heuse echte sinterklaasbrief. Natuurlijk gaan wij deze opsturen via Bpost met al een mooie tekening erbij. Onze jongste telg Tristan mag de spits afbijten.

Tristan zijn brief aan Sinterklaas

Dag Sinterklaas en Zwarte Piet,

Tristan hier, voor het eerst schrijf ik jullie een brief. Vorig jaar was ik namelijk nog te klein en heb ik maar een mooie kriebelkrabbeltekening voor jullie gemaakt. Maar nu ga ik al naar school dus daarom wou ik jullie ook een brief schrijven net zoals mijn grote zus.

Nou eerst en vooral ben ik heel braaf geweest. Ik ben superflink op school en had een heel mooi rapport. Mijn mooiste eigenschap is de juf helpen. Ook natuurlijk ga ik ook al perfect naar het toilet en ben dus helemaal pampervrij. Als mama of papa iets vraagt aan zus, ga ik als eerste rechtstaan.  Vaak loop ik bijna mijn zus omver om eerste te zijn. Want ze mogen nu toch ook wel eens gaan leren dat ik al heel goed kan helpen. Ook help ik bij het tafel dekken want ik kan namelijk als de beste bestek uit de lade halen.

Ok ik ben nog niet echt sterk op communicatief vlak maar kan wel al neen zeggen in 3 verschillende talen: Nee, No en Non. Ik help zelf mama en papa om te vermageren want ik offer mij altijd op om de chocoladepudding op te eten. Ik kan namelijk al perfect zelf de koelkast open doen en sluit ze natuurlijk altijd wel mooi. Ook de koekjes in de voorraadkast neem ik voor mijn rekening, daar neem ik gewoon even het opstapje voor. Geen probleem voor mij.

Ik zorg dat mijn zus zich nooit verveelt want maak altijd rommel zodat we deze samen kunnen opruimen natuurlijk, is wel lief he? Want eerlijk soms is die hele uren bezig dat ze zich verveelt. En anders ga ik gewoon even haar achterna met mijn speelgoedzwaard, uren pret hebben we dan. Nou soms klaagt mama dan wel eens omdat we dit spelletje natuurlijk niet kunnen spelen zonder heel veel te schreeuwen, maar hé mama heeft daarvoor haar hoofdtelefoon toch?

Ook speel ik al heel flink met mijn collectie dinosaurussen die u mij vorig jaar hebt gebracht. En kan ik nog steeds klauteren en klimmen als de beste. Natuurlijk kan ik nu al mijn talent hiervoor tonen tijdens de turnles. De juffrouw heeft al menige foto’s van mij getrokken terwijl ik aan het klimrek hing. Puzzelen is één van mijn favoriete bezigheden op school. Ik ben er namelijk al heel goed in geworden. Ook speel ik leuk tijdens de speeltijd samen met mijn klasgenootjes en zelfs ook de klasgenootjes van mijn zus.

Dus lieve Sint en Zwarte Piet, zoals je kan zien ben ik dus super braaf en verwacht ik natuurlijk wat cadeautjes die u kunt kiezen uit onderstaand lijstje.

Liefs uw kapoen
Tristan

Tristan zijn Sinterklaaslijstje

Om te beginnen Sinterklaas wil ik graag een lichtgevende knuffel zoals zus, maar natuurlijk geen olaf. Neen ik wil een heuse R2D2 die licht geeft!

Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje
bron: Bart Smit

Sinterklaas u weet als de beste dat ik heel wat auto’s heb, hiervoor wil ik graag een heus stratenplan. En welk is nu leuker dan het stratenplan van Paw Patrol? Jep geen enkel!

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 1
bron: Fun

Ook een nieuwe leuke puzzel zou ik heel erg leuk vinden. Want helaas zijn zus haar oude puzzels allemaal van prinsessen.

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 2
Bron: Dreamland

Ook met een nieuwe smartgame kan je mij heel blij maken. Want stiekem steel ik ook al de smartgames van mijn zus, maar zijn toch nog wat te moeilijk.

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 3
bron: Dreamland

Nou eigenlijk staat dit voor 2 zaken beste Sinterklaas, namelijk zoekboeken want hier ben ik verzot op. Als ook de boeken van Spiekpietje die ik nog niet heb!

Sinterklaas Sinterklaasbrief en Sinterklaaslijstje 4
Bron: Standaard Boekhandel

Lieve Sint en Zwarte Piet dit was dus mijn lijstje, hopelijk mag ik dus een paar cadeautjes hiervan krijgen op 6 december.

Nogmaals uw kapoen
Tristan