Vrijdag als de schoolbel gaat voor de laatste maal deze week, dan rennen de kinderen naar buiten nog enthousiaster dan anders. Want het is namelijk herfstvakantie volgende week. En natuurlijk zijn kinderen niet gemaakt om een hele week binnen te zitten en zichzelf braaf te gedragen. Ik probeer toch altijd wat activiteiten in te plannen zodat we leuke herinneringen als een gezin kunnen maken. Helaas is het voor mij niet mogelijk want ik bevind mij volgende week niet in België meer info volgt. Maar natuurlijk maken we gewoon extra tijd vrij voor een leuke daguitstap naar het bos.

herfstwandeling 1
Foto credits: Fotolia.com

Herfstwandeling

Een herfstwandeling is een één van mijn favoriete activiteiten tijdens dit seizoen. En wat is leuker dan een echte scavenger hunt te doen tijdens jouw herfst uitstap. Dus trek maar de wandelschoenen aan, doe de kinderen hun rubberen laarzen aan en trek erop uit! Stap in de auto of beter nog klim op de fiets en rij naar een mooi stukje natuur. Een mooi bos gevuld met de prachtige herfstkleuren.

Wat heb je nodig?

– smartphone/fototoestel/wegwerptoestel…
– een zak
– de scavenger hunt lijst,printvriendelijke versie hier te downloaden
– iets om te schrijven

herfstwandeling

En nu aan de slag!

1. Overloop de lijst met jouw kinderen en vraag wat ze eerst willen doen.
2. Zoek een heel leuk bos en ga er samen heen.
3. Begin met jullie lijstje af te werken.

Knutseltips

Met de zaken die je meeneemt naar huis kan je natuurlijk superleuk knutselen. Inspiratie nodig? Kijk even bij Saskia’s wereld , dhini , Appelmoes; bruisballen & chocolade.. Nog nood aan inspiratie? Leve pinterest!

Ik kijk er stiekem wel naar uit om foto’s te zien van jullie herfstwandeling en zoektocht? :). Dus ik zou zeggen, post ze op instagram met tags #GeekyMomBe #ScavengerHunt of post ze gewoon op mijn facebook pagina 😉

Hebben jullie nog goede tips voor echte herfstactiviteiten?