Speelgoedmuseum-Mechelen-1Zoals ik al zei in de weekend plog zijn wij zondag naar het speelgoedmuseum in Mechelen gegaan. Het museum bevindt zich vlakbij één van de twee treinstations van Mechelen. Dus je kan het perfect bezoeken als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Want helaas heeft het speelgoedmuseum geen eigen parking en is parking in Mechelen eigenlijk een regelrechte ramp. Verder als je een abonnement hebt van Planckendael/Zoo van Antwerpen neem het mee want het museum is één van de plaatsen waar je gebruik kan maken van jouw abonnement.

Speelgoedmuseum zelf

Speelgoedmuseum-Mechelen-2Het speelgoed museum bestaat uit 3 verdiepingen, deze kan je bereiken met de trap alsook met de lift. Ideaal als je buggy mee hebt of een bolderkar hebt ontleend aan de receptie. Je ziet de evoluties van verschillende soorten speelgoed doorheen de tijd. Dus de nostalgie slaat je rond de oren als volwassene.

Op elke verdieping heb je ook altijd leuke speelhoekjes voor de kinderen. Zoals playmobil, K’nex, .. maar ook echt oude spellen. En ooh kan jij de puzzel van de foto hier? Mij is het gelukt. Iemand heeft mij paar jaar geleden eens getoond hoe je het moet doen, éénmaal je het weet is het makkelijk. Dus als je echt wilt indruk maken youtube even hoe je “twins” uit elkaar moet halen en je kan meteen indruk maken op iedereen daar.

Speelgoedmuseum-Mechelen-3Op de derde verdieping vind je altijd een tijdelijke tentoonstelling, wat ik persoonlijk wel kan smaken. Want ook al heb je dus het museum al eens bezocht kan je toch nog steeds nieuwe zaken zien op de derde verdieping. Ook is er nog op derde verdieping knutselen in thema van Sinterklaas tem 4 december zeker een echte aanrader ook! Alsook de vitrine waar je de slag van Waterloo kan bekijken was heel leuk.

Enig minpuntje vind ik wel het interieur, het interieur verdient echt wel beetje een opfrisser. Maar natuurlijk helpt het soms ook om jou te transporteren naar vroeger. Dus het heeft ook soms toch zijn voordeel :). Oh en de parking maar ja dat is nu eenmaal vaak zo bij grotere steden.

Tips voor jouw bezoek

– Rondlopen in het museum duurt ongeveer anderhalfuur à twee uur. Natuurlijk niet bijgerekend dat je alle speelgoedhoekjes benut ;).
– Vraag de gezinskoffer aan de balie. De gezinskoffer zorgt voor extra spelplezier tijdens het ontdekken van het museum.
– Kijk even of er geen extra activiteiten zijn in het speelgoed museum. Graag stuur ik jullie door naar hun kalender 😉
– Maak gebruik van de ontleendienst aan de balie bij de cafetaria. Kan je lekker leuk samen een spel spelen om jullie bezoek af te sluiten.

Kan je niet wachten nu om jullie bezoek te plannen? Bezoek dan even hun pagina voor openingsuren en adres.