Moeder zijn van een kleuter is niet altijd zo simpel, al zeker niet als deze beschikt over een sterk karakter. Maar toch zijn er genoeg redenen waarom het leuk is om moeder te zijn van een kleuter.

waarom het leuk is moeder zijn van een kleuter

  1. De leuke spelletjes die je terug herontdekt uit jouw eigen jeugd. Aan de eettafel vragen we hoe haar schooldag was, vaak begint ze dan over een spelletje dat ze gespeeld heeft. Soms zegt de naam mij heel weinig maar als ze dan aan haar uitleg begint over hoe je het speelt brengt het mij terug naar mijn eigen jeugd. Denk maar eens aan tikkertje verhoog, tikkertje cactus of 123 piano.
  2. De filosofische gesprekken die je samen voert als je een ritje in de auto maakt. “Wat is sterker, de wind of de zon?” Nou probeer dan maar eens mooi antwoord op te geven zonder zelf even heel diep na te denken. Meestal weet mijn alleswetende vriend google wel gelukkig antwoord op de vraag.
  3. Hoe je gelukkig kan zijn om een klein iets, ze maakt een heel mooie tekeningen en doet vreugdesprongetjes. Ze toont haar tekening aan iedereen die ze ziet. Vaak met volwassen te worden vergeten we dat er niet veel nodig is om gelukkig te zijn.
  4. Kampen bouwen, hoe leuk is het niet aan de slag met een paar lakens en jouw eigen relaxplekje bouwen. Even alles vergeten en helemaal opgaan in de fantasie dat je in jouw eigen burcht zit terwijl er ogers afkomen en je jezelf klaarmaakt voor de strijd.
  5. De vrolijke kinderliedjes die je luid meekeelt in de auto en er helemaal vrolijk van worden. We kennen ze nog allemaal en ikzelf geniet er nog steeds van om ze samen te zingen met Emma. Al moet ik toegeven bij sommige heb ik wel even de lyrics moeten opzoeken.

Waarom vind jij het leuk moeder zijn van een kleuter?