Het is een godsgeschenk! Wat meer kan ik ervan zeggen. En zoals elk godsgeschenk heb je altijd ook leuke extra’s. Natuurlijk wil ik de tips die ik allemaal al heb uitgeprobeerd met jullie delen. Dus hier komen ze mijn 7 eerste Netflix tips & tricks.

1. Ondertitels aanpassen

De ondertitels? Wat kan ik ervan zeggen. Het gele is gewoon mijn kleur niet! Je kan die ondingen dus gewoon aanpassen hé. Log in op Netflix, kies jouw account indien er meerdere accounts zijn. Klik daarna rechts bovenaan op jouw naam en kies Mijn Account. Onderaan vind je nu Weergave van ondertitels, tadaaaam doet een goochelgebaar. Nu kan je alles aanpassen.

Netflix tips & Tricks 01

2. Fairy Godmother

Wist je ook dat je Netflix kan gebruiken als jouw fairy godmother? Je kan namelijk een request insturen. Natuurlijk is het niet zeker of dat jouw wens wel vervuld zal worden. Maar je kan natuurlijk proberen, hier kan je jouw wens indienen.

3. HD kwaliteit

Maak jij al gebruik van de HD-kwaliteit? Dat gebeurt namelijk niet altijd automatisch, dus kijk het snel even na bij jouw instellingen. Ga opnieuw naar jouw account-pagina, en kies nu Instellingen voor afspelen. Je kan ook het automatisch afspelen uitzetten hier ;).

Netflix tips & Tricks 02

4. Smartphone gebruiken als afstandbediening

Ik ken dames die zonder een Smart TV of via Proximus gebruik moeten maken van een PlayStation, Xbox of Chromecast om Netflix op tv af te spelen. En eerlijk? Het is zo onhandig om Netflix te bedienen met een gamecontroller . Wel je kan de app op jouw smartphone installeren, en dan jouw gsm gebruiken als afstandbediening. Op één voorwaarde jouw gameconsole en smartphone moeten geconnecteerd zijn met dezelfde wifi-netwerk.

5. Toetsenbord

Kijk je Netflix op jouw laptop of nog beter op jouw smart tv met toetsenbord? Maak dan zeker gebruik van deze handige shortcuts:

  • Spatiebalk en Enter fungeren als pauze/start-knoppen
  • Ook Page Down pauzeert, terwijl Page Up start
  • Met F maakt je stream gebruik van het volledige scherm, druk op Escape om dat opnieuw te stoppen
  • Met M kan je het geluid aan- en afzetten
  • De pijltjes naar boven en beneden passen het geluidsniveau dan weer aan
  • Shift + linker- of rechter pijltjestoets spoelt dan weer terug of voort

6. Help het algoritme

Herinner je nog mijn vorig artikel over Netflix? Algoritmes worden beter door te leren, natuurlijk moet je hen helpen om te leren. Wat je ook kijkt, geef het ook een beoordeling. Het sterrensysteem van Netflix zorgt ervoor dat je de juiste aanbevelingen krijgt voor nieuwe series en films. Hoe meer input je geeft, hoe beter het systeem jouw persoonlijke voorkeur zal leren kennen.

7. Voeg andere ratings toe

Over ratings gesproken, standaard zie je enkel een overzicht van andere gebruikers. Maar natuurlijk kan je dit uitbreiden door bijvoorbeeld de gratis Chrome-extensie Netflix Enhancer of de Firefox add-on Netflix Rate. Hiermee krijg je plots ook scores van IMDB te zien en zelfs ook van Rotten tomatoes. Wat natuurlijk ook niet onhandig is, dat je hiermee ook makkelijk trailers kunt bekijken

Nog meer Netflix tips & tricks?

Er zijn er natuurlijk nog veel meer. En deze zal ik ook allemaal met jullie delen. Maar ik heb eerst deze 7 pareltjes uitgewerkt voor jullie. Natuurlijk zijn er zaken waar dat jullie soms zeggen aaah Netflix aub doe er iets aan? Ik hoor het graag natuurlijk. Misschien kan ik jou wel helpen.