Iedereen heeft ze wel al eens gedeeld en iedereen heeft er ook wel. Ik heb het over jouw Facebook ergernissen. Tegen sommige kan je gelukkig stappen ondernemen. Bijvoorbeeld ben je knettergek door alle spelletjesverzoeken? Blokkeer het spel gewoon en je krijgt geen verzoeken meer :D. Maar sommige zaken kan je helaas niets aandoen tenzij al uw vrienden verwijderen. Maar wat heb je dan aan Facebook natuurlijk?

facebook_ergernissen

 

– De berichten die beginnen met “Als je niet wilt dat Facebook jouw foto’s verspreidt kopieer dit bericht…”. Sorry maar als Facebook iets wilt, dan gaan ze echt niet zomaar jouw mening vragen hierover. Dus mensen aub, stop ermee met deze berichten te verspreiden want het heeft gewoon geen nut.

“Artikels” die worden verspreid via Facebook. AUB ga niet onbezonnen alle artikels delen die je tegenkomt. Bekijk uw bronnen ten eerste. Weet je hoeveel hoax krantenartikels er bestaan? Denk maar aan hoeveel keer Will Smith al gestorven is. Dit is ook geldig trouwens voor foto’s van verloren dieren of personen, klik op het origineel artikel en kijk even na of dit nog van toepassing is. Zo heb ik onlangs gezien dat er een artikel werd verspreid van een kindje dat al meer dan 2 jaar terug terecht was.

– De foto’s van kindjes die vechten voor hun leven en waaronder jij amen moet typen of je gaat naar hel. Neen sorry ik vind dit NOT done. Eerst en vooral Emma zit vaak naast mij als ik op Facebook zit. Omdat ze even meekijkt naar de foto’s die geplaatst zijn van neefjes en nichtjes. Ten tweede vaak zijn de foto’s ook al jaren oud dus wat bereik je ermee?

– De klaag-ketting berichten, de berichten die jouw Facebook wall spammen en klagen over de regering, besparing of soms ook koningshuis. Nu kijk sorry maar minister X ligt er echt niet wakker van dat ook jij het ketting bericht hebt gepost op jouw profiel.

– De foto’s van de week van de zus, deel dit als je een fantastische zus hebt.  Nou het is precies wel elke week, week van de zus of zoon of dochter… Schrijf jouw zus een fantastisch mooi persoonlijk bericht op haar wall of beter bel haar even op of nog beter ga eens langs en neem mooi boeketje bloemen mee. Nu zus voor moest je dit lezen, je bent echt een fantastische zus hé. Maar ik ga er niet mijn Facebook profiel mee vol spammen sorry ;).

Wat zijn jouw Facebook ergernissen?