Vandaag blikken we terug op het afgelopen weekend. Ik zag ze vaak voorbij komen de weekend en of week plogs. Alleen een week plog gaan jullie weinig aan hebben want ja ik zit nu eenmaal hele dag achter mijn macbook. Dus daarom wou ik eerder een weekend plog schrijven. En dit weekend was echt wel een bewogen weekend daarom leek het mij ideaal om dan dit weekend uit te kiezen als mijn eerste weekend plog.

Ik had het geniaal idee om een lapjesdeken te maken, maar natuurlijk niet zomaar een deken. Neen hoor we gaan voor een heus star wars lapjesdeken. Zaterdag begon goed want mijn tweede lapje was af. Het is dus Darth Maul geworden. Ik heb eigenlijk totaaaaal geen idee hoeveel lapjes ik nodig heb voor het deken. Weet je ik blijf gewoon de lapjes maken die ik zeker erin wil en ga dan eens puzzelen :). Want natuurlijk heeft niet elk lapje dezelfde afmetingen dus zal wel wat puzzelwerk zijn.

weekend-Plog-1-1

Verder heb ik Mila een echte Suprise taart (met gents toetsje erin dus 😉 ) mogen geven. De biscuit zelf was gevuld met kinder chocolade botercreme. En de zijkant dus volledig met kinder surprise eieren. Wel ik moet zeggen het was niet simpel om deze allemaal vast te maken aan de zijkant. Die eieren leven echt hun eigen leven en bleven maar wegrollen tijdens het verplaatsen van de taart. Misschien gebruik ik volgende keer witte ganache ipv eetbare lijm.

weekend-Plog-1-2

Vriendjelief was zaterdag gaan werken dus ik was alleen thuis met de twee kids. Ik was even in de badkamer toen ik Emma hoorde roepen dat we direct naar spoed moesten gaan! Nou ik dacht dat zal wel meevallen, vorige keer riep ze dit ook toen broer eens op zijn lip had gebeten of toen hij een bloedneus had. Nou deze keer had ze echt gelijk. Meneer was gevallen en slecht terecht gekomen met als gevolg een mooi gat boven zijn wenkbrauw. Telefoontje naar dokter van wacht later zaten we in de auto op weg naar haar. Ze kon hem gelukkig direct helpen en moesten niet naar spoed. Nou hij heeft 2 hechtingen gekregen en stuk of 9 plakstrips nog. Het was wel geen lachertje om te zorgen dat hij stil bleef liggen tijdens het hechten :(. Mijn moederhart brak in 1000 stukken! Er hangt nog grote plakker op waar de hechtingen enzo zijn zodat de kleine prutser er natuurlijk afblijft :).

weekend-Plog-1-3

Zaterdag hebben we de plannen dus geannuleerd omdat Tristan toch moest rusten en we hem ook nog wat in de gaten moesten houden. Alles verliep vlot dus wouden we toch zondag even het huis verlaten en hebben we besloten om dag uitstap in de buurt te doen. We zijn naar het speelgoedmuseum in Mechelen gegaan. Morgen komt er verslagje over speelgoed museum online.

weekend-Plog-1-5

Verder heb ik level 60 in World of Warcraft gehaald JUUUUUIIIJJ, nog 50 te gaan dus wel. Maar level 60 is een mijlpaal omdat je vanaf dan zelf kunt vliegen. Ok sorry voor iedereen die het spel niet speelt want dan is het heeel onnuttig. Maar degene die het spelen gaan mijn gevoel heel goed herkennen. Dat is zoveeel makkelijker voor te grinden enzo ook.
weekend-Plog-1-9