Als je mij volgt op Instagram weet je dat ik af en toe kindertaarten maak. Ook heb ik al tips gegeven om een gedecoreerde taart te maken in een eerder artikel. Maar toch krijg ik vaak de vraag hoe begin ik hieraan? Wat heb je allemaal nodig? Wel ik ga al jullie vragen beantwoorden zodat jullie tegen de volgende verjaardag een prachtige kindertaart kunnen maken. Ook deel ik met jullie mijn recept van een perfecte biscuit.

Mijn ultieme keukenessentials
Recept biscuit keukenessentials

 • Leuke opbergpotten: Ik heb al mijn droge ingrediënten in leuke opbergpotten zitten. Waarom? Omdat bepaalde hoeveelheid suiker afwegen dmv gieten met een zak niet echt handig is. De opbergpotten die ik gebruik hebben een brede opening waardoor ik dus perfect met een ruim schepje of met maatlepels kan werken. Ook zal vaak suiker beginnen klonteren, in mijn opbergpotten daarom doe ik ook een marshmallow erbij. Deze zorgen ervoor dat al mijn soorten suikers klontervrij blijven. En wees eerlijk dit zijn toch de ultieme potten voor mij? Heb je liever iets wat neutraler, de voorraadbussen van Brabantia zijn ook ideaal.
 • De bekende Blanda kommen: Ik heb ze in overvloed want gebruik ze heel vaak en voor verschillende doeleinden. Van ingrediënten afwegen tot  chocolade smelten of botercreme kleuren. Ze zijn makkelijk in gebruik en onderhoud.
 • Digitale weegschaal die nauwkeurig weegt tot op 0.1 gram: Bakken is verschillend van koken want je kan niet afgaan op jouw buikgevoel maar moet alles mooi afwegen. Daarom is een nauwkeurige weegschaal een must.
 • Goede keukenrobot of handmixer: Helaas met een gewone garde ben je niet veel als je gaat bakken, tenzij je een super robotarm hebt. Het handigste is een goede keukenrobot maar natuurlijk kan je jezelf met een degelijke handmixer ook behelpen.
 • Degelijke bakvormen: Met degelijke bakvormen ga je jezelf heel wat leed besparen. Mijn bakvormen die ik gebruik zijn van PME, deze zijn absoluut niet duur en van heel goede kwaliteit.
 • Handige lange spatel: Bij een biscuit moet je de bloem door het beslag spatelen. Het is belangrijk dat dit vrij snel gebeurt, hierdoor is het essentieel dat je een degelijke lange spatel hebt. Bij de goedkopere spatels komt de steel vaak los, ook moet hij de bodem van jouw beslagkom raken zodat de bloem niet klontert op de bodem.
 • Taartzeef: Als je een lekkere fijne biscuit wilt dan is het belangrijk om jouw maiszetmeel en bloem te zeven voordat je het door het deeg spatelt. Ik gebruik altijd een zeef met een handige knijpmechanisme zodat ik met één hand kan zeven en het ander kan gebruiken om te spatelen.
 • Een grote rol bakpapier: Als je een strakke taart wilt is niet enkel het afsmeren belangrijk maar ook dat jouw biscuit zonder problemen uit de bakvorm komt.
 • Suikerthermometer: Als je de standaard botercreme die bestaat uit boter en poedersuiker beu bent,  dan raad ik jou aan om de zwitserse merengue botercreme te proberen. Alleen om deze te correct te bereide heb je een goede suikerthermometer nodig.
 • Een goede vuilbak: Ik zweer bij mijn Brabantia vuilbak, dit is de enige waarbij de voetpedaal nog steeds na intensief gebruik blijft werken. Want een goede hygiëne behouden is natuurlijk uitermate belangrijk daarom vind ik een vuilbak met een voetpedaal een echte must.

Als je dit lijstje in huis heb, heb je alles wat je nodig hebt om het recept voor een heerlijke biscuit te maken.

Recept biscuit keukenessentials

Recept voor een heerlijke biscuit

Recept biscuit keukenessentials

Ingrediënten

De hoeveelheid dat je nodig hebt hangt af hoeveel eieren je gaat gebruiken voor jouw bakvorm. Het beste kan je even nakijken hoeveel liter in jouw bakvorm gaat, per halve liter gebruik je 1 ei.
Recept biscuit keukenessentials

Bereiding

 1. Je begint met jouw eieren in kom met warm water te leggen, warme eieren hebben namelijk “ontspannen” moleculen. Hierdoor gaan ze meer lucht vasthouden.
 2. Warm jouw oven voor op 160 graden.
 3. Weeg jouw suiker, bloem en maiszetmeel af. De bloem en maiszetmeel mogen in één kom.
 4. Bekleed jouw bakvorm met bakpapier.
 5. Klop jouw eieren samen met de suiker op tot een lichtgeel, luchtig mengsel. Dit kan zeker een minuut of tien duren op een hoge stand. Het mengsel gaat zich verdubbelen van inhoud. Gooi meteen jouw lege eierschalen de vuilbak in.
  Recept biscuit keukenessentials
 6. Als het mengsel luchtig is geklopt, ga je snel de droge, gezeefde ingrediënten door het beslag spatelen. Let op dat je niet de lucht uit het beslag laat ontsnappen.
 7. Vul jouw vorm zo snel mogelijk met het beslag, let op dat je de vorm niet verder vult dan 2/3.
 8. Plaats de gevulde bakvorm in de voorverwarmde oven en bak het in 30 – 40 minuten gaar.
 9. Open de oven niet gedurende het eerste kwartier. Je biscuit is gaar wanneer hij terugveert als je erop duwt en de randen loskomen van de bakvorm.
 10. Laat jouw biscuit een paar minuten in een open oven afkoelen en stort hem daarna op een taartrooster om verder af te koelen.

Tips

 • Ken je al de vouwmethode? Hiermee kan je makkelijk de bodem van jouw bakvorm bekleden met bakpapier.
 • Iedere oven werkt anders, als jouw biscuit in bolvorm rijst dan staat jouw oven te heet.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia, zie mijn disclaimer pagina.