Als je vraagt aan mijn vrienden wat ik doe in het weekend, zullen ze steevast antwoorden “taarten maken”. Nou ik moet eerlijk zijn ze hebben geen ongelijk. Soms speel ik wel vals en bekleed ik een dummy met fondant en maak ik mooie toppers voor erop. Maar vaak hebben we toch een feestje voor verjaardag van iemand en dan maak ik gewoon steevast taart als cadeau :). Dus natuurlijk toen Tristan zijn eerste verjaardagskaarsje mocht uitblazen en wij dit toch wouden vieren met een smashcake ben ik gaan oefenen om een heuse giant cupcake te maken. Op zich helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel de juiste technieken en materiaal hebben.

Bakken

Om taart te maken spreekt het voor zich dat je moet bakken. Ik gebruik de Kitchen Craft Jumbo cupcake bakvorm deze vul ik voor 2/3 met mijn biscuitdeeg (gemaakt met 4eieren) en dan mag hij rustig in de oven.

Wrapper

Terwijl de taart in de oven gaat begin ik met chocolade te smelten en indien nodig te kleuren. Als je chocolade wilt kleuren heb je hiervoor speciale kleurstof nodig. Eénmaal de chocolade is gesmolten dan giet ik die in mijn siliconen bakvorm (ooit eens gekocht bij de action), zodat de vorm een dun laagje chocolade heeft. Daarna gaat hij even in de vriezer en wacht ik even 10minuten voordat ik nieuw laagje chocolade giet.

Deze techniek heb ik geleerd in dit youtube filmpje:

Topping

Voor de topping maak ik zwitserse meringue botercreme het recept is van uitPaulinesKeuken deze is heerlijk zacht en ook helemaal niet zo zwaar. Indien gewenst kan je er altijd wat smaakstof nog aan toevoegen en natuurlijk leuke kleurtjes. Dan eenmaal klaar gaat de topping in een spuitzak waar het spuitmondje

Dit was Tristan zijn cupcake 🙂
Smashcake Giant cupcake