Je kent ze wel de afleveringen op TLC of Fox waardoor je bijna aan het kwijlen bent, de tv-series gevuld met prachtige taarten! Nou vaak krijg ik de opmerking ik heb daar het geduld niet voor of ik heb daar geen tijd voor. Wel FOUT, zelf jouw eigen taart maken is absoluut niet moeilijk. Integendeel iedereen kan een mooie strakke taart maken met mooie geboetseerde figuren. Gewoon de juiste youtube filmpjes bekijken en de juiste facebookgroep nakijken wel eerst even zoeken in de facebookgroep want héééééé regeltjes *kuuuccchh* neen serieus er zit ook heel wat informatie in die facebookgroepje in vorige topics. Laat ik even een paar delen met jou.

Ganache is the miracle!!

Chocolade ganache – gemaakt uit slagroom & chocolade – is jouw ultieme hulpmiddel voor alle bultjes en andere zaken te verbergen. Het geeft jou de ultieme basis om jouw fondant/suikerpasta over te doen. Om jouw ganache op jouw taart te doen kan jullie echt de upside down method aanraden! Na een paar keer oefenen heb je het volledig door dummy’s are your friend!! en eigenlijk heb je niet zoveel nodig. Een heel goede tutorial vind ik deze:

Taart bekleden

Je vind 1001 filmpjes over hoe je jouw taart moet bekleden. Nou ik heb daarin nog niet echt een favoriet. Maar ook hier is het zo dat je het juiste hulpmiddel nodig hebt, eerst en vooral een goede fondant die bij jou past. Dit is een persoonlijke keuze, google maar even of zoek even in facebookgroepje zoals ik al zei het is wel nuttig en ook nog niet te vergeten de ultieme smoother. Flexi cake smoother, ik zweer erbij! In dit youtubefilmpje leggen ze jou perfect uit hoe je ze gebruikt.

Boetseren

Hier is het belangrijkste oefenen. Je hebt er zelf helemaal geen taart voor nodig. Modeling tools, fondant ofwel gumpaste of idealiteit een mix van beide en een laptop/tablet waarop je kan kijken naar de filmpjes van cake dutchess

Met deze hulpmiddelen heb ik de volgende taart gemaakt. Een mooie taart voor mijn vriend zijn petekindje:
Zelf jouw eigen taart maken